Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Halloween w dziale Last Chaos - WYNIKI

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Mizune w 100% zasłużone. Praca super i myślę, że nikt nie wpadłby na tak prosty, a zarazem nawiązujący do tematyki pomysł. 

Gratki również dla innych, mam pewne obiekcje co do 2 i 3 miejsca, ale cóż, jury ma inny gust :P

A dziękuje.

Również bawi mnie 2 i 3 miejsce, ale nie aż tak jak wynik z 2 kategorii.

0VPaRnd.png

Opublikowano

A dziękuje.
Również bawi mnie 2 i 3 miejsce, ale nie aż tak jak wynik z 2 kategorii.

Również jestem zdania, że Twoja wygrana jest w pełni zasłużona. Gdyby można było wygrać w dwóch kategoriach, wygrałbyś 2 razy. Ale powiedz mi, na czym polega Twój problem?

c:

Opublikowano

Okej, kategoria pierwsza - pierwsze miejsce oczywiście zasłużone, kawał dobrej roboty. W sumie uplasowałabym tam na równi też kml14, bo także stworzył niepowtarzalny klimat Halloween i niebanalny projekt. Kompletnie natomiast nie rozumiem pozostałych decyzji (wziąwszy pod uwagę wszystkie prace). :v 

Ale widać jury ma jakieś odmienne gusta. :v

I gratulacje dla @Lizzy za zwycięstwo w drugiej kategorii. ;)

@ down - właśnie.

Opublikowano

Nie rozumiem? Gdzie leży problem z miejscem drugim i trzecim oraz z wygraną drugiej kategorii? Są to bardzo dobre prace, staranne. Wykonały to osoby które posiadają wiedzę na ten temat. Nie była to robota z painta czy nałożenie na obrazek zwykłego napisu. W pierwszej kategorii chodzi o WYKONANIE, estetykę... nie o pomysł. I naszym zdaniem oni zwyciężyli bezkonkurencyjnie. 

@ up - o gustach się nie dyskutuje. 

Opublikowano

Nie rozumiem? Gdzie leży problem z miejscem drugim i trzecim oraz z wygraną drugiej kategorii? Są to bardzo dobre prace, staranne. Wykonały to osoby które posiadają wiedzę na ten temat. Nie była to robota z painta czy nałożenie na obrazek zwykłego napisu. W pierwszej kategorii chodzi o WYKONANIE, estetykę... nie o pomysł. I naszym zdaniem oni zwyciężyli bezkonkurencyjnie. 

No, widocznie graficy mają inne gusta i obstawiliby inne prace na tych miejscach :) Nie będę pisać gdzie leży problem bo aktualnie nie jest to ważne. Może po prostu patrzymy na projekty graficzne "inaczej", toteż inaczej byśmy obstawili na poszczególnych miejscach na podium.

Opublikowano

No, widocznie graficy mają inne gusta i obstawiliby inne prace na tych miejscach :) Nie będę pisać gdzie leży problem bo aktualnie nie jest to ważne. Może po prostu patrzymy na projekty graficzne "inaczej", toteż inaczej byśmy obstawili na poszczególnych miejscach na podium.

Rzecz w tym że np. Ty i ja, wiemy jak, z czego i ile wkładu poszło w pracę, a jury nie zajmujące się grafiką nie wie i ocenia "obrazek", a nie pracę.

Jury nie ma prawa posiadać czegoś takiego jak gust w stosunku do prac które ocenia.

Podam Ci prosty przykład, wychodzą w tym samym czasie 2 samochody Ferrari i Lamborghini, ja mam ocenić który jest lepszy.

Według gustu podoba mi się bardziej Ferrari, ale gdy wezmę do ręki specyfikację i mam czarno na białym napisane że lepsze jest Lamborghini, nie mam najmniejszego prawa powiedzieć inaczej. Albo oceniać będą fachowcy, albo ludzie którzy nie mają pojęcia o rzeczy tylko funkcję którą dostali za "x" powód (może słuszny, nie wnikam).

To trochę tak jakby w szkole jeden uczeń oceniał drugiego, zamiast nauczyciela który jest z góry lepszy w temacie.

Jury przy ocenie powinno wiedzieć jak, z czego i z jakiej ilości wkładu pracy powstał obrazek "B" z obrazka "A".

Jeśli jajko będzie uczyło kurę jak znosić jajka, nigdy nic z tego nie wyjdzie.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Matko Boska, jak macie taki problem (kolokwialnie/przysłowiowo tzw. "ból dupy" - za przeproszeniem) z przyznaniem mi drugiego miejsca w kategorii I, to dajcie komuś innemu. Nie wiem po co taki szum robić :mellow:

Gratuluję wszystkim, najbardziej spodobała mi się praca Mizune i Lizzy.

Opublikowano

Rzecz w tym że np. Ty i ja, wiemy jak, z czego i ile wkładu poszło w pracę, a jury nie zajmujące się grafiką nie wie i ocenia "obrazek", a nie pracę.

Jury nie ma prawa posiadać czegoś takiego jak gust w stosunku do prac które ocenia.

Podam Ci prosty przykład, wychodzą w tym samym czasie 2 samochody Ferrari i Lamborghini, ja mam ocenić który jest lepszy.

Według gustu podoba mi się bardziej Ferrari, ale gdy wezmę do ręki specyfikację i mam czarno na białym napisane że lepsze jest Lamborghini, nie mam najmniejszego prawa powiedzieć inaczej. Albo oceniać będą fachowcy, albo ludzie którzy nie mają pojęcia o rzeczy tylko funkcję którą dostali za "x" powód (może słuszny, nie wnikam).

To trochę tak jakby w szkole jeden uczeń oceniał drugiego, zamiast nauczyciela który jest z góry lepszy w temacie.

Jury przy ocenie powinno wiedzieć jak, z czego i z jakiej ilości wkładu pracy powstał obrazek "B" z obrazka "A".

Jeśli jajko będzie uczyło kurę jak znosić jajka, nigdy nic z tego nie wyjdzie.

A czego Ty się spodziewasz po osobach, które w sumie nie umieją patrzeć na to do końca obiektywnie i pod względem, jak to Wredna napisała, graficznym. :v Na tym forum prawdziwych grafików z 'tym czymś' można policzyć na palcach jednej ręki, a głupotą jest organizować konkurs graficzny przez ludzi, którzy nie mają o tym pojęcia.

Opublikowano

Organizatorzy nie muszą oceniać pracy po wysiłku włożonym w jej wykonanie, a po efekcie końcowym. Poza tym jeśli macie zastrzeżenia co do wyników, zawsze możecie skonsultować się z GM lub administratorem.

Opublikowano

Żeby słuchać muzyki, nie musisz się na niej znać. Żeby oglądać filmy i oceniać, czy Tobie się podobają - nie musisz mieć wiedzy na temat jak je się tworzy. Żeby popatrzeć na obrazek i powiedzieć, że wygląda ciekawie - nic nie musisz wiedzieć o grafice. 

Ja jak i reszta jury nie jesteśmy wybitnymi krytykami grafiki. Ja się nie znam na tym zupełnie, ale jestem w stanie stwierdzić czy coś mi się podoba, czy nie. Czy ktoś miał pomysł, czy nie. Czy ktoś zadbał o estetykę projektu, czy nie. Ja tutaj nie oceniam wkładu, tylko efekt końcowy. 

Ponadto: to jest zwykły forumowy konkurs, nie jakiś światowy. Nie widzę sensu spinania się i krytykowania prac, które naprawdę ładnie wyglądają. Tak jak napisała @Renissance - "ból dupy", no ale kurcze... o co?  

Opublikowano

A tako dla podstawy ;). O cos trzeba nie ? :D

A ja i tak twierdze ze te wasze konkursy są bez sexu...

(tak daj mi punkty za spam, offtopic i flamewar xD)

Opublikowano

Żeby słuchać muzyki, nie musisz się na niej znać. Żeby oglądać filmy i oceniać, czy Tobie się podobają - nie musisz mieć wiedzy na temat jak je się tworzy. Żeby popatrzeć na obrazek i powiedzieć, że wygląda ciekawie - nic nie musisz wiedzieć o grafice. 

Ja jak i reszta jury nie jesteśmy wybitnymi krytykami grafiki. Ja się nie znam na tym zupełnie, ale jestem w stanie stwierdzić czy coś mi się podoba, czy nie. Czy ktoś miał pomysł, czy nie. Czy ktoś zadbał o estetykę projektu, czy nie. Ja tutaj nie oceniam wkładu, tylko efekt końcowy. 

Ponadto: to jest zwykły forumowy konkurs, nie jakiś światowy. Nie widzę sensu spinania się i krytykowania prac, które naprawdę ładnie wyglądają. Tak jak napisała @Renissance - "ból dupy", no ale kurcze... o co?  

I dlatego organizujesz konkursy, o których tematyce nie masz pojęcia? ;) Brawo Ty. Poza tym - akurat w kwestii graficznej warto jest wziąć pod uwagę, czy ktoś poświęcił się pracy, czy nie. Aczkolwiek nie będę Ci tego tłumaczyć, bo Ty i tak jesteś święcie przekonana, że to, co robisz zawsze jest dobre i nawet nie bierzesz pod uwagę tego, że możesz się mylić. No nic. Jeszcze raz gratulacje dla zwycięzców, a na przyszłość rób konkursy, o których tematyce masz chociaż minimalną wiedzę.

Opublikowano

Nie zamierzam już kontynuować tej bezsensownej dyskusji. Dla @Miyoshi radzę potrenować czytanie ze zrozumieniem - pomaga w komunikacji. Przeczytaj pierwsze wersy postu, który zacytowałaś. 

edit: Będę mazała godzinę w paincie byle jakie wzorki - ocenisz mnie pozytywnie dlatego, że się temu poświęciłam? Chyba nie. Ludzie są wzrokowcami, ale w szczegóły się rzadko zagłębiają. 

Jak wszyscy tutaj tacy doskonali, to wracajcie do swojej utopii, a nie zawracacie głowy normalnym ludziom. Zwycięzcy jak najbardziej zasłużyli na wygraną, i nie jest to tylko moje zdanie - ALE CAŁEGO JURY.

/ Temat zamykam. Wszelkie zażalenia na pw. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...